​Onlajn promocija jača brend i povećava prodaju proizvoda

12/27/2023

Društvene mreže su neophodan način da preduzeća uspeju, posebno ona u kojima su prisutne žene, da imaju priliku da se dalje razvijaju, povećavaju broj kupaca, povećavaju broj proizvoda i imaju pouzdanije prisustvo na društvenim mrežama. Ovo je rečeno danas u Prištini, tokom obuke sa ženama koje proizvode zdravu hranu, na temu „Onlajn prodaja“.

U okviru ovog projekta, koji sprovodi nevladina organizacija „Centar za inovacije i razvoj“, a finansira slovačka agencija za razvoj i međunarodnu saradnju „SlovakAid“, mnoge od žena prenele su svoja iskustva sa proizvodima koje pripremaju. Svrha ove obuke je podrška ženskim preduzećima koja proizvode zdravu hranu, pokazujući više o tome kako da promovišu svoje proizvode na društvenim mrežama.

Na ovoj obuci bile su žene koje imaju sopstvene biznise koji se bave preradom voća i povrća, pčelarstvom i drugim proizvodima. Građanka Nadire Hasani iz Opštine Mitrovica, izražavajući radost zbog onoga što je razrađeno na obuci, dodala je da će ubuduće svoje proizvode promovisati što više na društvenim mrežama. Hasani: Promovisanje proizvoda na društvenim mrežama je veoma dobar metod video: „Preradom voća i povrća se bavim 12 godina. Imam svoj biznis, u Frašeru. Tamo radim ajvar, zimnicu…

Ove obuke su veoma važne za svaki posao…(promovisanje proizvodi na društvenim mrežama) je veoma dobar metod, jer ga možete prodati onlajn preko društvenih mreža“, rekla je ona. Nerdživane Krasnići iz opštine Vučitrn, koja se bavi preradom voća i povrća i mlečnih proizvoda, rekla je da je ova obuka važna za učenje o promociji poslovanja na društvenim mrežama.

Krasnići: Preko društvenih mreža imamo priliku da prodamo više na mreži, tako da se isplati video: “Ova obuka ima veliku vrednost, posebno za početnike i nas koji poslujemo u ruralnim sredinama, jer preko društvenih mreža imamo mogućnost da više prodajemo onlajn, tako da se isplati. Počela sam, ali vrlo malo onlajn prodaje, ali sa onim što smo naučili tokom obuke pomoći će nam u našem poslu… Preradom voća i povrća i mlečnih proizvoda se bavim dve godine, uskoro ću se baviti individualnim poslom jer sam počela da se proširi na tržištu“, rekla je Krasnići.

Ljinda Baljeta, trener na ovom projektu, rekla je da je onlajn prisustvo i korišćenje digitalnih kanala za marketing i prodaju cilj današnjeg treninga. Baljeta: Korišćenje digitalnog marketinga i kanala prodaje je važno za poslovanje „

Prisustvo na mreži i korišćenje digitalnog marketinga i kanala prodaje, ovo je cilj današnje obuke sa grupom žena koje imaju sopstveni biznis, uglavnom u oblasti prerade hrane, pčelarstva i drugih… Tretirali smo značaj njihovog prisustva na mreži, kroz različite kanale kao alat za jačanje brenda ali i za povećanje njihove prodaje“, rekla je Baljeta. U međuvremenu, ova obuka sa preko 20 žena je takođe održana onlajn. Inače, ciklus obuke će se nastaviti sa ženama u poslovnoj oblasti sa celog Kosova, u kojima će biti još detaljnijih informacija i saveta kako da se što bolje posluje.

​Projekt “Podrška ženama u razvoju njihovog poslovanja” – razvija Centar za inovacije i razvoj/CFID, a financijski ga podržava Slovačka agencija za međunarodni razvoj i suradnju/SlovakAid.