CFID organizira dvodnevnu radionicu o Transparentnosti u pravosuđu, s dužnosnicima tužiteljstva i pravosuđa

05/22/2024

„Jačanje transparentnosti u pravosudnom sistemu na Kosovu“ tema je o kojoj razgovara oko 30 zvaničnika za informacije iz tužilačkog i pravosudnog sistema na Kosovu

„Jačanje transparentnosti u pravosudnom sistemu na Kosovu“ tema je o kojoj razgovara oko 30 zvaničnika za informacije iz tužilačkog i pravosudnog sistema na Kosovu.

Ovu radionicu organizuje Centar za inovacije i razvoj (CFID), gde su učesnici službenici za informisanje iz Tužilačkog saveta Kosova, svih osnovnih tužilaštava, kao i Sudskog saveta Kosova i sudova u zemlji.

U prvoj sesiji ove radionice govori se o komunikaciji sa medijima i javnošću u digitalnom dobu.

Menadžer projekta Fadilj Miftari rekao je da oni imaju za cilj unapređenje i povećanje transparentnosti pravosudnog sistema u odnosu na medije i javnost.

Miftari: Cilj radionice je jačanje transparentnosti u pravosudnom sistemu

„Glavni cilj radionice ili njen glavni cilj je da otvori neku vrstu debate u okviru ove aktivnosti i vidi kako se može poboljšati i ojačati transparentnost u pravosudnom sistemu Kosova. Naš projekat pruža podršku i promoviše transparentnost u svim javnim institucijama, , ali je ova aktivnost fokusirana ili personalizovana samo za ova dva mehanizma, pravosudni sistem, tužilački sistem i pravosudni sistem. U stvari, kao što vidite ovde, postoji priličan broj, uglavnom službenika, koji vode i rade u kancelariji za informisanje“, izjavio je

Na sesijama ove radionice, Fadilj Miftari je dodao da oni imaju za cilj da razgovaraju o tome da li su ova dva mehanizma pravde spremna da pristupe javnosti u digitalnom dobu.

Miftari: Komunikacija pravosudnog sistema treba da bude direktna sa javnošću”Oba ova mehanizma nisu pokrenula nikakvu inicijativu za korišćenje digitalnih formi promocije ili povećanja transparentnosti prema javnosti. Svaki od njih komunicira, svaki ima svoje veb stranice, ali je još uvek u fazi tradicionalne komunikacije. Međutim, kao što je poznato danas imamo širok spektar novih oblika komunikacije koji su brži i stvaraju mnogo bliži kontakt direktno sa javnošću, bez ikoga između… Ovde je primećeno da još uvek nisu preduzeli suštinske korake da komunikacija bude direktna sa javnosti“, rekao je Miftari.

Radionica, koja se održava u Draču, nastaviće sesije narednog dana na kojima će se razgovarati o upravljanju međuinstitucionalnom komunikacijom sa javnošću u kriznim situacijama.

Ovu radionicu sa temom „Jačanje transparentnosti u pravosudnom sistemu na Kosovu“, održava Centar za inovacije i razvoj (CFID) u saradnji sa Kosovskim institutom za pravosuđe (IKD)Ovu radionicu sa temom „Jačanje transparentnosti u pravosudnom sistemu na Kosovu“, održava Centar za inovacije i razvoj (CFID) u saradnji sa Kosovskim institutom za pravosuđe (IKD)

Ovu radionicu sa temom „Jačanje transparentnosti u pravosudnom sistemu na Kosovu“, održava Centar za inovacije i razvoj (CFID) u saradnji sa Kosovskim institutom za pravosuđe (IKD)

Ovu radionicu sa temom „Jačanje transparentnosti u pravosudnom sistemu na Kosovu“, održava Centar za inovacije i razvoj (CFID) u saradnji sa Kosovskim institutom za pravosuđe (IKD) a finansira ga misija Ujedinjenih nacija na Kosovu-UNMIK

Projekat „Jačanje transparentnosti u pravosuđu“ finansijski podržava Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu. Ovaj sadržaj pripada CFID organizaciji i ne odražava nužno stavove donatora.